Your current status
- Required cookies
- Analytics
- Advertising
Detail Display
MON-FRI from 9:30 to 21:00, SAT, SUN AND HOLIDAYS from 12:00 to 21:00
Ni skrivnost, da je hrana z domačega vrta najboljša. Zato v največji meri podpiramo slovenske kmete ter z domačimi surovinami ustvarjamo zdravo in okusno zgodbo na vašem krožniku.
Dobra pica se začne z dobro osnovo. Testo iz skrbno izbrane moke z večjim deležem beljakovin fermentiramo najmanj 48 ur in uporabljamo minimalno količino kvasa. Zato je naša pica lažje prebavljiva, krušna peč na drva pa ji da posebno prijetno aromo.
Z domačo mocarelo s kmetije Pr' Matevž, slovensko burato, Luštnim paradižnikom v luštnih jedeh, nekaj zelenjave s kmetij Novak – Pri Terceljnu in Jakopič, z na burji zorenim kraškim pršutom ter kapljico primorskega oljčnega olja oljarja Mateja Lisjaka bomo vaše brbončice popeljali na izlet prek Slovenije v Italijo.
Trudimo se ohranjati slovensko kulinarično tradicijo, a z italijanskim pridihom, zato poleg najboljših domačih sodelujemo tudi z najboljšimi italijanskimi dobavitelji.
Slovenske jedi radi malce poitalijanimo, italijanske pa poslovenimo. Gre namreč za dve sosednji deželi, ki vsaka zase ponuja čudovite surovine za pripravo okusnih jedi.
Začetki naše zgodbe segajo v leto 1991, ko sta s strastjo do okusne pice Etno ustanovita moja starša. Zdaj gostinca, takrat velika gurmana, ki sta se že na samem začetku spogledovala z morsko pico iz takrat priljubljene picerije.
Slovenske in italijanske korenine zdaj prijetno mešajo štrene na naših krožnikih. No, v resnici se prav dobro dopolnjujejo. Besedna zveza kako je bilo včasih je kar pogosto na dnevnem redu. Jaz kot podmladek pa zaokrožam celotno zgodbo in ponudbo Etne s kako je danes.
Naklonjeni smo tradicionalni ponudbi jedi, preprosti pripravi in kakovostnim surovinam. Če je osnova dobra, več kot toliko niti ne potrebuješ. »Simple je lahko dob'r« – točno tako, kot so to počele naše babice.
Ob poplavi začimb sama najraje uporabljam tisto, ki se je ne dobi na trgovskih policah. To je ljubezen. Ljubezen do kuhanja in ustvarjalnosti.
Zato torej slogan: ljubezen na prvi ugriz.
No, pa dober tek oziroma buon appetito!